Petrecem 90% din timpul nostru în interior. Măsurarea calității aerului și în special a concentrației activității de radon din interiorul clădirilor este absolut necesar în prevenirea bolilor și creșterea productivității, energiei și a unei stări generale de bine.

RadonAir a dezvoltat o soluție proprietară, unică în România, de monitorizare inteligentă a radonului destinată tuturor spațiilor cu un grad ridicat de ocupare: ansambluri rezidențiale, clădiri cu acces public, clădiri de birouri.

Este soluția ideală pentru dezvoltatori, angajatori, autorități și proprietari de imobile prin care aceștia pot primi date în timp real legate de nivelurile de radon din spațiile monitorizate.

Datorită naturii fluctuante a radonului de la oră la oră și de de la anotimp la anotimp, este necesară o monitorizare zilnică pe o perioadă lungă de timp.

Aflați mai multe despre radon

Prima soluție integrată de monitorizare la distanță a radonului și calității aerului din interior.

Reunind detectori activi, aplicația RadonAir App, RadonAir Dashboard și o opțiune API, soluția integrată de monitorizare a radonului din interior permite administratorilor clădirilor, angajatorilor și factorilor de decizie din cadrul instituțiilor publice să îmbunățească condițiile de muncă și calitatea aerului prin urmărirea cu ușurință a principalilor factori poluanți.

Sistemul poate fi adaptat nevoilor particulare ale clienților și clădirilor de orice mărime prin menținerea unor costuri scăzute de proiect.

Cum funcționează?

Măsurarea cu detectori de radon activi ce înregistrează nivelul de radon din oră în oră oferă un grafic al variației concentrației activității de radon în aer, pe baza căruia se pot identifica intervalele în care sunt necesare unele măsuri, cum ar fi aerisirea suplimentară a încăperilor.

Dacă nivelul de radon măsurat depășește nivelul mediu anual de referință de 300 Bq/m3, atunci trebuie întreprinse acțiuni de remediere.

Datele citite de detectori sunt transmise către RadonAir App printr-o conexiune wireless de tip LoRa.

Datele sunt prelucrate la nivelul RadonAir App, rezultatele fiind furnizate într-o manieră user-friendly către beneficiari prin intermediul RadonAir Dashboard oferind informaţii actualizate în fiecare minut despre nivelul concentrației de radon din clădirile monitorizate și despre evoluția activității radonului în timp de la o clădire la alta.

Big Data

Big Data

Poziția fiecărui detector este afișată pe hartă.

Poziția fiecărui detector este afișată pe hartă.
Datele pot fi agregate și prezentate în orice formă dorește utilizatorul, folosind o interfață disponibilă fiecărei organizații. Mai mult, interfețe personalizate pot fi integrate în site-urile beneficiarilor! Se pot furniza analize și rapoarte în timp real, pe volume mari de date.

Utilizăm o varietate de dispozitive din zona Internet of Things pentru culegerea datelor, capabile să comunice cu toată gama de detectori din portofoliul nostru.
Dat fiind că dispozitivele oferite de noi pot monitoriza în afara radonului și alte elemente ce determină calitatea aerului, extindem continuu integrările cu detectori VOC, CO2, de presiune etc. pentru a oferi o soluție inteligentă completă de monitorizare a calității aerului.