RadonAir în premieră la RePatriot Summit 2018 – Noi facem România mai bună!

Ediția din acest an centenar a Summit-ului RePatriot a avut loc într-un oraș de suflet al românilor, Alba Iulia. În perioada 4-7 octombrie 2018 evenimentul a adunat laolaltă oameni de afaceri români de succes din țară și din străinătate, reuniți în jurul credinței că ”se poate” și dornici de a stabili noi parteneriate strategice prin care să construiască România următorilor 100 de ani.

Primire Summit RePatriot
Margareta Cheresteș, Director Calitate RadonAir

Echipa RadonAir a avut onoarea de a fi invitată să prezinte soluția inteligentă de monitorizare continuă a nivelului de radon din interiorul clădirilor.

Deși aflați pentru prima oară la Summit-ul RePatriot, nu ne-am simțit deloc stingheri, fiecare membru RePatriot având pe față bucuria revederii și o emoție vie, deloc patriotardă ce ne-a ajutat să ne conectăm simplu și firesc, printr-o simplă strângere de mână.

După o primă zi de discuții și întâlniri, în care unora li s-a părut interesant să afle despre un gaz de a cărui existență nu știau nimic și care îi poate afecta direct, iar altora (în special, cei care locuiesc în străinătate) li s-a părut de bun augur faptul că lucrurile încep să se miște și la noi în țară, a venit și ziua a doua, în care am avut ocazia să prezentăm soluția inteligentă dezvoltată de noi.

Margareta, Directorul nostru de Calitate, a vorbit despre radon, ce este și cum pătrunde în casele oamenilor, de ce este declarat carcinogen uman și în ce fel ne poate afecta sănătatea. Au fost prezentate statisticile cazurilor de cancer la nivel mondial și a fost făcută o paralelă cu numărul cazurilor de cancer din România. Cei prezenți și-au manifestat interesul: câțiva, puțini, știau câte ceva despre radon –  erau aceia care locuiau în Canada, America sau Franța – cei mai mulți, însă, nu știau nimic, însă doreau să afle.

Întrebările puse după încheierea prezentării ne-au confirmat acest lucru.  Ne-a bucurat interesul lor pentru subiectul radon și cuvintele lor de apreciere pentru RadonAir.

Am primit încurajări și imboldul de a vorbi despre radon cât mai multor oameni, atât în mediile de afaceri cât și la nivelul autorităților locale.

Ziua s-a încheiat cu premierea a 100 de români de pretutindeni, recunoscuți pentru rezultate remarcabile în 10 domenii cheie și pentru modul în care aceștia inspiră schimbarea în bine prin viziune și perseverență.

Zilele pretrecute la Summit-ul RePatriot de la Alba Iulia ne-au încărcat cu entuziasm și speranță. Ne-am bucurat să fim alături de oamenii care pun o parte importantă din ei în ceea ce fac și care reprezintă speranța noastră în România de mâine. România care clădește pe valoare și profesionalism, privind cu încredere în viitor.

Am revenit în București, gândindu-ne deja la RePatriot Summit 2019 când vom prezenta rezultatele măsurătorilor de radon pe care le vom fi făcut în școli, grădinițe, spitale, clădiri de birouri, prin proiectul nostru RadonAir App.

Participanții Summit RePatriot 2018, 4-7 oct. Alba Iulia / Foto credit: Florin Duțulescu – Facebook RePatriot

 

 

 

 

 

 

 

About admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *